Logo
Neviete si rady? Zavolajte.
(Po-Pia, 8-16 hod.)
0 ks
za 0 €
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
Nepremeškajte novinky, akcie a zľavy!

Môžete sa kedykoľvek odhlásiť. Zasielame raz za 14 dní.

  1. Úvod
  2. Skuska
Skuska

Bezpečný zber ovocia a jeho optimálne skladovanie

Vyzbrojený správnymi tipmi, môže byť pre vás zber ovocia hračkou. Podmienkou pre dlhodobé uchovanie plodov, a tým aj ich postupné použitie, je riadne skladovanie.

Bezpečné a jednoduché trhanie ovocia vysoko na strome

Pri zbere ovocia z vysokých stromov je bezpečnou alternatívou k trhaniu ovocia z rebríka česáčik na ovocie. Uchopte stopku ovocia na strome do priestoru medzi dvoma zubami česáčku na ovocie. Potom stačí ľahko zatiahnuť teleskopickou rukoväťou a ovocie ľahko a rýchlo skĺzne do zberného vrecka bez toho, aby bolo poškodené.

Pravidelná kontrola uskladneného ovocia

Čas zberu hlavných druhov ovocia - jabĺk, hrušiek a dúl - zvyčajne trvá od júla do novembra. Plody by mali byť skladované v nezamŕzajúcej, vlhkej miestnosti, pri teplote cca 2 až 5 stupňov Celzia. Odporúčame v skladovacom priestore ovocie pravidelne kontrolovať, či sa tam nevyskytujú nahnité kusy, pretože by sa hniloba mohla rýchlo šíriť na ďalšie ovocie. Z tohto dôvodu by nemalo byť skladované opadané ovocie. Namiesto toho by malo byť použité ako prvé, a to ihneď po zbere.

Rada odborníka

Najlepší spôsob skladovania je použiť police, na ktorých je ovocie uložené nie príliš blízko pri sebe, a tak, aby stonky smerovali nahor. Tiež sa vyvarujte vzniku otlačenín na ovocí pri zbere, preprave a skladovaní, pretože to vedie k jeho rýchlejšej hnilobe.
Nepremeškajte novinky, akcie a zľavy!
Môžete sa kedykoľvek odhlásiť. Zasielame raz za 14 dní.
Kde nás nájdete

Fatranské 8035

010 08 Žilina

Kontakty
Zákaznícka podpora daes.sk
Zákaznícka podpora daes.sk
(Po-Pia, 8-16 hod.)
Vytvorené na Eshop-rychlo.skEshop-rychlo.sk